top of page

Sjamanen Drum

Dit is een samenwerking met Sidhe.

We bouwen een sjamanendrum en wijden hem in volgens druïdische traditie onder leiding van Stefaan Loncke van Ahawa in samenwerking met geluidskunstenaar Ruben Nachtergaele. Een gewijde drum wordt o.m. gebruikt om voorbij de zintuiglijke realiteit contact te maken met het onzichtbare, het onkenbare, en is een begeleider op je sjamanistische pad. Door hem zelf te bouwen en te gebruiken, wordt het een bezield instrument dat aan jou verbonden is. Door hem in te wijden volgens de oude druïdestructuren, wordt je drum een geesteswezen met een eigen leven.

 

We starten de dag met het openen van de rituele ruimte. Behalve het fysiek werken aan de drum, maken we in deze ceremoniële workshop een contract met het vel, offeren we aan de dieren, maken we een reis om het frame te ontvangen, is er het geboorteritueel en het huwelijk van het frame en de drum en ronden we af met het wakker maken van de drum.

Om je drum persoonlijker te maken kan je een tak meebrengen die als handvat kan dienen aan de achterkant van je drum. Die tak is dan ongeveer 20 cm lang en ongeveer 3 cm doorsnede. Er mag een splitsing in de tak zitten (Y-vorm), maar dat hoeft niet. Daarnaast mag je ook een tak meebrengen van tussen de 30 en 40 cm met een dikte van 2 tot 2,5 cm die zal dienen als drumstok. Wij zullen er zelf ook enkele voorzien voor wie er geen vond. Je kan eventueel ook al extra's meebrengen die je graag aan je drum wil vastmaken (bv. veren, schelpen, takjes, ...), al kan je dat zeker ook achteraf toevoegen.

 

Wij zorgen voor de vellen en de frames en voor het afwerkingsmateriaal van je drumstok. De dieren werden niet gedood voor hun vel. We werken voornamelijk met paardenvellen; enkele geitenvellen kunnen we ook voorzien.

Er zijn twee formaten van frames: 31 cm of 40,5 cm diameter. Geef bij inschrijving graag aan welk formaat je verkiest.

Praktisch:
Info of inschrijven doe je door te mailen naar welcome@sidhe.be 

bottom of page