Inleiding Kabbalah 
 
Tijdens deze dag verkennen we via oude tradities de blauwdruk van onze realiteit met de 22 letters van het Hebreeuwse alefbeth, en maken kennis met hun achtergrond, getalswaarde, kracht, hun plaats in ons lichaam en hun plaats in ons leven. 
Ze vormen de bouwstenen van het bestaan, waarin Taal en Getal samenleven, en waar ieder ons integraal deel van uitmaakt. 
Deze verbindingen geven diepe inzichten over de loop van ons leven, zoals het alledaagse bestaan, onze ontmoetingen met anderen, en de werkingen van de samenleving, alsook de kracht van de bezielde natuur
We openen met het betreden van de persoonlijke Heilige Ruimte, waarbij we ons plaatsen in een hyperkubus zoals beschreven in het Sepher Jetsira. De Kabbalah kent 10+1 richtingen. 
We schenken aandacht aan het begrip Tijd, en verschuivingen binnen Tijd, de werkingen van Licht, Aarde, Water, Vuur en Lucht, het perceptieve vermogen van onze zintuigen, het concept "Liefde", we gaan dieper in op aspecten van "heling" en "verdeling" in onze dagelijkse handelingen en de indeling in vier Werelden volgens het Kabbalisme.
Wat wordt gezien is gebaseerd op de Tenach, het Sepher Jetsira, Sepher Rezial, Sepher ha Zohar, Sepher ha Bahir en diverse Chassidische overleveringen.
 
 

Tekens van Leven en Creatie – Kabbalistische werk reeks

 

Tekens van Leven en Creatie – het Levenswiel vanuit het Kabbalistische gedachtengoed.

 

In deze reeks van 11 workshops doorlopen we 22 stadia van transformatie. Via oude tradities, bouwen we een Levenswiel met de 22 letters van het Hebreeuwse alfabet, en maken kennis met hun achtergrond, getalswaarde, kracht, hun plaats in ons lichaam en hun plaats in ons leven. Werken met deze letters, is werken aan onze Levensrichting!

Elke sessie begint met het openen van de persoonlijke Heilige Ruimte, waarbij we ons plaatsen in een hyperkubus zoals beschreven in het Sepher Jetsira. De Kabbalah kent 10+1 richtingen. We leren ook de eenvoudiger versie van Rebbe Menachem Mendl Schneerson met 6+1 richtingen.

 

Deze reeks gaat vooral over contact en werk met de krachtelementen, de bouwstenen, waaruit de Schepping is opgebouwd. Uit de bouwstenen van het bestaan, waarin Taal en Getal samenleven, vloeit een wereld van schepping waar ieder ons integraal deel van uitmaakt.

 

Deze verbindingen geven diepe inzichten over de loop van ons leven, zoals het alledaagse bestaan, onze ontmoetingen met anderen, en de werkingen van de samenleving, alsook de kracht van de bezielde natuur.

Elke samenkomst staan twee letters/getallen uit het Hebreeuws centraal, waarbij we via oude en hedendaagse meditaties deze letters in onszelf en ons leven activeren. Buiten dit praktisch gedeelte is er ook een theoretisch stuk met achtergrond informatie vanuit eeuwenoude geschriften.

 

We schenken aandacht aan het begrip Tijd, en verschuivingen binnen Tijd, de werkingen van

Licht, Aarde, Water, Vuur en Lucht, het perceptieve vermogen van onze zintuigen, het concept "Liefde", we gaan dieper in op aspecten van "heling" en "verdeling" in onze dagelijkse handelingen en de indeling van vier Werelden volgens het Kabbalisme.

Wat wordt gezien is gebaseerd op de Tenach, het Sepher Jetsira, Sepher Rezial, Sepher ha Zohar, Sepher ha Bahir en diverse Chassidische overleveringen.

Er is ook aandacht voor de raakpunten met andere spirituele tradities.